moln....

inget pressande idag inte...attans.
Igår var mormor och morfar här på besök. Alvin var i poolen heladagen föruton när han och Andersson åkte till stranden.
Eftermiddagen spenderade vi på altanen och tittade på när traktorerna körde på åkern och gjorde höbalar.

Idag har det varit molnit och dant, men barnen och Björnis fick till ett dopp i poolen ändå.
Andersson har varit förbi på kaffe. Mys.
Imon kommer Anette och barnen förbi och lunchar sen ska jag ringa Sanna-miia och hoppas hon kommer på kaffe.

Kycklingcouscous sweet chili .
 Ingredienser

4 port

4 dl couscous

4 dl hönsbuljong

4 kycklingfiléer, ca 500 g

1-2 purjolökar

2 vitlöksklyftor

smör

2 dl apelsinjuice

3/4 dl sweet chilisås

1 hönsbuljongtärning

1 tsk japansk soja

2 dl matyoghurt

salt

Gör så här

Koka upp buljong och rör i couscous. Lägg på locket och ställ kastrullen åt sidan ca 6 min. Skär kyckling i tärningar och purjolök i strimlor. Skala och hacka vitlök. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Fräs vitlök och purjolök. Tillsätt juice, sweet chilisås, buljongtärning, soja och kyckling. Låt koka några minuter. Ta pannan från värmen och rör i hälften av yoghurten. Smaksätt med salt. Rör couscousen fluffig. Servera med kycklingen och resten av yoghurten. .

Näringsvärden .  Per portion inklusive tillbehör Energi 550 kcal Protein 43 g Kolhydrat 85 g Fett 12 g .

GI-lasagne
  Ingredienser

4 port

400 g nötfärs

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 msk Arla® smör-&rapsolja

1 burk krossade tomater, ca 400 g

2 msk tomatpuré

2 grönsaksbuljongtärningar

1 krm svartpeppar

500 g KESO® cottage cheese grillad paprika

1 dl svarta oliver, urkärnade

6 lasagneplattor, fullkorn

2 dl Arla Köket® riven ost gratäng

Gör så här

Sätt ugnen på 225°.  Skala och hacka lök och vitlök. Bryn färs och lök i smör-&rapsolja i en stekpanna. 

 

Rör i tomatkross, tomatpuré, smulad buljongtärning och svartpeppar. Låt såsen koka upp. Rör i cottage cheese och oliver. Varva sås och lasagneplattor i en smord, ugnssäker form. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Servera med sallad.

Näringsvärden .  Per portion exklusive tillbehör Energi 540 kcal Protein 42 g Kolhydrat 28 g Fett 29 g .


Måste bara säga att dessa recept var supergoda.. Natti Natti


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback