Måndag igen...

Idag blir mina små knoddar 4 veckor.Tiden går så fort.
Ska försöka införskaffa en säng till idag och fixa i sovrummet för det funkar inte riktigt längre med en säng...

Igår bakade jag bröd och supergoda bullar!
Sen gick vi en promenad. Måste säga att jag var lite irriterad och grinig för först fick jag inte följa med killarna.
Dom skulle gå "fort" och nån J***a sling tydligen så jag bestämde mig för att då själv.Så när pojkarna var och handlade matade jag barnen och gjorde iordning dom för vagnen. Precis då kommer Björn hem och säger att han ska gå med.
Och det blev ju lite jobbigt då eftersom att dom skulle gå så "fort".
men tillslut kom vi iväg och vad gör pojkarna??? jo dom går och drar fötterna eftersig...och sen bestämmer dom vilken väg vi ska gå med, för dom orkade inte gå så långt....
När vi väl kommer hem så frågar björn om dom powerwalka?!
Fatta att jag blev sur eller?! Nä sissta gånger dom går promenad med mig säger jag bara.
Men jag skakar av mig det!!!!

Får väl se om jag får bakat idag med. Blev inte riktigt klar igår.

Här kommer Blåbärsbulls receptet:

25 gram  jäst 

3 dl  mjölk 

1 st  ägg 

100 gram  mjukt smör 

1 krm  salt 

1 dl  strösocker 

9 dl  vetemjöl 

 Fyllning 

150 gram  mandelmassa, eller kokosmassa 

1 dl  florsocker 

4 dl  blåbär, gärna frysta 

2 msk  potatismjöl 

4 dl  marsankräm 

 Pensling och garnering 

1 st  ägg 

1 dl  socker 

Tillagning

Ca 30 st

 

1. Värm mjölken till 37 grader, fingervarmt. Smula ned jästen i en

bunke och slå den varma mjölken över. Rör till all jäst har lösts upp.

2. Tillsätt ägget, det mjuka smöret, salt och socker. Rör väl. Blanda

sedan i mjölet lite i taget.

3. Arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 40

minuter. Gör under tiden fyllningen.

4. Riv mandelmassan fint och blanda den med florsockret. Pudra potatismjöl

över de frysta blåbären.

5. Arbeta snabbt ihop den jästa degen, tillsätt eventuellt mer mjöl om

den är för lös. Kavla ut en platta 30x40 cm. Bred fyllningen över och

fördela sedan blåbären jämnt över. Rulla ihop och skär i två cm breda

skivor, lägg dem i bullformar och låt jäsa ca 20 minuter.

6. Fyll en spritspåse med marsankräm, tryck in spritspåsen i bullen och

fyll varje jäst bulle med en klick kräm.

7. Pensla med ett uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca

12 minuter.

8. Strö socker över när bullarna fortfarande är varma.


Bond Bröd 

Ingredienser

5 dl  vatten 

0,5 dl  olivolja 

25 gram  jäst 

2 tsk  salt 

16 dl  vetemjöl special 

Tillagning
2 stycken

 1. Värm vattnet till 37 grader och tillsätt sedan oljan. Finfördela jästen

i en bunke och häll över degvätskan.

 2. Tillsätt salt och nästan allt mjöl.

 3. Arbeta degen väl och jäs den under bakhandduk i ca 60 minuter.

 4. Tag upp degen på mjölat bord och forma till två ovala bröd.

5. Lägg upp dem på en plåt och skåra snett med en vass kniv över

bröden.

 6. Låt jäsa i ca 30 minuter.

 7. Pensla bröden med kallt vatten och grädda långt ned i ugnen i ca 15

minuter i 275 grader.

 8. Sänk sedan temperaturen till 225 grader och grädda i ytterligare ca

10 minuter.

MUMS!!!!


Kommentarer
Postat av: Anna A

Mums vilka fina bullar. Har du fått bakat dem? Lyckades du få vaniljkrämen I bullen ? Inte jag, dem fick hamna ovanpå ;)

2011-06-14 @ 20:17:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback